Második alkalommal szervez a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Romapasztorációs Bizottsága cigánypasztorációs lelkigyakorlatot.

Tavaly augusztusban Szombathelyen tartották meg az első ilyen országos találkozót, amely Székely János szombathelyi püspök, az MKPK Romapasztorációs Bizottságának elnöke szerint megerősítő, előre mutató együttlét volt.

A lelkigyakorlat a résztvevők hitének és lelki életének, napi feladataink örömteli teljesítéséhez szellemi és szakmai muníciót adott. Annyira jól sikerült az első összejövetel, hogy már akkor, ott megszületett az elhatározás: lesz folytatás.

Időpont: 2020. augusztus 7-9.
Helyszín: Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium – 4320 Nagykálló, Korányi Frigyes út 27.

A lelkigyakorlat szól mindenkinek, akik hivatásuk, munkájuk során roma gyerekekkel, felnőttekkel foglalkoznak.

Támogatott részvételi díj: 7.000.-Ft
(Akinek nem nehézség kifizetni a támogatás nélküli 11.500.-Ft-os részvételi díjat, tegye meg, azoknak segít vele, akik számára a 7.000 forint is megerőltető).

További információt, jelentkezési lapot a Nyíregyházi Egyházmegye cigánypasztorációs megbízottjától, Oroszné Obbágy Ritától lehet kérni telefonon: +36-30-816 0108,
massangeren vagy
mailen: ciganypasztoracio@nyirgorkat.hu

Mivel Nagykálló mindössze 16 km-re fekszik a máriapócsi Nemzeti Kegyhelytől a tervek szerint a bazilikában cigány nyelvű liturgiával zárul vasárnap a lelkigyakorlat.

Találkozzunk augusztusban, erősítsük közösségeinket!

„Önmagunkat, egymást, és egész életünket Krisztus Istenünknek ajánljuk!” (Aranyszájú Szent János)

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Fotó: P Tóth Nóra