A Váci Egyházmegyei Karitász idén is  gyalogos zarándoklatot szervez az egyházmegyei karitász önkéntesei számára Szécsénytől Mátraverebély-Szentkútra 2022. szeptember 16-án, ahová szeretettel várjuk a  Váci Egyházmegyei Karitász és a plébániai csoportok  önkénteseit.   

A zarándoklat a Karitász kiemelt lelki programja, ahol hálát adunk Istennek a tőle kapott áldásaiért, a Karitász elmúlt több mint három évtizedes megsegítésért, és egyben könyörgés a népek közti megbékélésért. Ezért nem egyszerű erőnléti, vagy teljesítménytúrának tekintsétek, mivel ez annál jóval több: közösségi ima, és egyben lehetőség a teljes búcsú elnyerésére Szentkúton. A zarándoklat során a szécsényi hívek által régóta használt Zarándokénekek füzetből fogunk imádkozni, énekelni. Ebből egy példányt minden zarándok részére biztosítunk. 

A táv mintegy  kb 26- 30 km.

Az indulást 2022. szeptember 16-án-én pénteken reggel napfelkelte után kora reggel lesz (6.00 óra és 7.00 óra között) a Szécsényi Ferences Templomtól. Érkezés Szentkútra pedig aznap délután, kora este lesz. A pontos indulási időpontot később adjuk meg. Estére lehetőséget biztosítunk  zarándokszállás igénybevételére Szentkúton korlátozott számban külön férfi és női szobákban. 

 A jelentkezéshez szükséges nyomtatványt az alábbi linken keresztül éritek el. Kérem, hogy ennek kitöltésével jelentkezzetek:

https://docs.google.com/forms/d/18tIcPpc365K56UY9cNZ3t8Q2hr8QJq9KVasI06CrSiE/edit

Aki nem tud a zarándoklaton részt venni, a másnapi szombat délelőtt szentmisén is csatlakozhat a zarándokok csoportjához.

A szeptember 16-i  péntek esti szállás vacsorával és szombat reggelivel együtt Szentkúton a zarándokszálláson 6300 Ft/ fő/ éj + 300 Ft/fő/éj- IFA, amennyiben az ár addig nem emelkedik. Szombaton délelőtt a kegyhelyen gyónási lehetőség és közös szentmise is lesz. 

Kovács Gábor

igazgató
Váci Egyházmegyei Karitász