KEDVES MONORI KATOLIKUS KÖZÖSSÉG! KRISZTUSBAN TESTVÉREIM!

“A dolog gyökere elérhetetlen, a valóság titka felfoghatatlan” Prédikátor könyve 7,23

Talán nem is hittük, hogy ez nálunk is bekövetkezik! Aggódással, félelemmel, érdeklődéssel figyeltük a világ híreit az elmúlt hetekben. Nálunk is hetekre megszűnik a nyilvános szentmise lehetősége, – biztonságunk és egészségünk, – és a minél nagyobb járvány megelőzése érdekében! A templom elcsendesedik, de a kövek állni fognak, és várják, hogy a hívő közösség újra megtöltse imádsággal!

De az élő kövek Ti vagytok! Otthonaitokat töltse be az imádság, hazánkért, állami és egyházi vezetőinkért, az egészségügyben dolgozókért, a betegekért, a boltban, patikában és más helyeken értünk őrtállókért!

Lelkipásztorként az elkövetkező időben szolgálatom, hogy imádkozzam értetek és veletek a közösségért, a városért és hazánkért! Bíztassalak és lelkesítselek Titeket! Telefonon, skypon és egyéb lehetőséggel, amit kezelni tudok – akár személyesen is, betartva az előírásokat – közös imádsággal, lelki szolgálattal. Mindenre nyitott vagyok! Ne győzzőn le bennünket a félelem, az aggodalom, hisz van jövő és nemsokára itt a húsvét ünnepe.

Krisztusban bízva leszünk győztesek!

Sok mindenen gondolkodunk, tervezünk munkatársaimmal. Szeretnénk élőben a templomból liturgikus alkalmakat közvetíteni – természetesen üres templomból. Ha nem lesz lakhely elhagyási kötelezettség akolitusainkkal elvisszük az idősöknek, betegeknek és aki kéri és megoldható biztonságosan az eucharisztiát. A honlapunkon, facebook oldalunkon folyamatosan hírt adunk a lehetőségeinkről.Amit ma este tudunk, hogy az utolsó nyílvános szentmisét templomunkban Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének főünnepén 18:00-kor tartjuk. Ezen a szentmisén megáldjuk a férfiakat, Utána hetekig nem lehet nyilvános szentmisét tartani.Katolikusokként kövessük nyomon a Magyar Katolikus Püspöki Kar rendelkezéseit a www.katolikus.hu oldalon, egyházmegyei útmutatókat a www.vaciegyhazmegye.hu oldalon találunk! Hallgassuk a Katolikus Rádió adásait, nézzük a szentmise közvetítéseket a Bonum Tv-ben, a közszolgálati csatornákon, sok egyéb lehetőség adódik, hogy egyházunk imádságos közösségében maradjunk!

Lehet, hogy most fizikailag távolságot tartva fogunk élni, de lélekben legyünk egységben, közösségben egymással a mi Istenünkben. Imádságos szeretettel: Ipoly atya