Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén 18.30-tól 19.30-ig gyertyás rózsafüzér-körmenetre hívjuk mindazokat, akik szívükben hordozzák hazánk békéjét és védelmét. A februárban kirobbant háború ugyanis nem csendesedik, s ahogy mélyül a konfliktus, egyre inkább látszik, hogy emberi megoldást nagyon nehéz találni a sokasodó emberi szenvedésre és problémára. Számos példa nyomán azonban hisszük, hogy a közös ima, különösen a rózsafüzér ereje képes akár csodás módon is megváltoztatni a történelem menetét.

A processzió helyszíne a Budavári Nagyboldogasszony-templom előtti Szentháromság tér, mely emblematikus történelmi helye Magyarország békéjének. Erdő Péter bíboros atya vezetésével innen indul a gyertyás körmenet rózsafüzér imával, majd a Halászbástyáról főpásztori áldását adja az Oltáriszentséggel fővárosunkra és az országra.

Kérünk minden testvért, hogy országszerte csatlakozzanak imánkhoz, lehetőség szerint a plébános atyák vezetésével a templomokban közösen elmondott rózsafüzér imával, és utána az Oltáriszentséggel a városokra, településekre adott papi áldással. Azoknak, akik fizikailag nem tudnak jelen lenni a helyszíneken, javasoljuk, hogy az EWTN (Bonum) tévécsatorna élő közvetítésén keresztül otthonról kapcsolódjanak a közös imádságba.

A körmenethez személyesen csatlakozó testvéreket kérjük, hogy hozzanak magukkal gyertyát, és amennyiben lehetséges, fülhallgatót a telefonjukhoz, hogy a rádiófrekvenciás közvetítés révén könnyebben bekapcsolódhassanak a közös imába.

Hisszük, hogy Istenünk, a történelem Ura és alakítója – égi Édesanyánk és Királynőnk közbenjárására – megvédelmezi országunkat, békét teremt a harcoló felek között, és irgalmaz a világnak.

Tisztelettel és köszönettel:

Emmánuel Közösség, 

Szociális Testvérek Társasága, 

Szeretetláng Mozgalom, 

Családok Jézusban Közösség

Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Szövetsége