1. Kedves Testvérek! A szentmise után az ukrajnai menekültek ellátására gyűjtünk. Hamvazószerdán – nagyon köszönöm a Testvéreim nagylelkűségét – 216. 920 – forintot gyűjtöttünk. A mai gyűjtéssel hétfőn tovább utaljuk a menekültek ellátását segítő számlaszámra. A monorierdői Karitász a váci Karitász kérésére többször több napos határmenti segítségnyújtásra mennek a következő hetekben. Köszönjük önzetlen szolgálatukat. Tartós élelmiszer, pléd, baba ellátáshoz szükséges adományok a Vigadóban adhatók le. Monor Város Önkormányzata fogadóközpontot állít fel. Fogjunk össze a háború áldozataiért! 
  2. Ma minden liturgikus alkalom végén hamvazkodási lehetőség van. 
  3. Hétfőn megalakult a pasztorális tanács. A személyeket felterjesztettem Püspök atyának jóváhagyásra. Ha megérkezett a válasz, kihirdetem a templomban. Addig is a plébánia honlapján megtalálják a testvérek a névsort.  
  4. Minden szentmise és igeliturgia végén a békéért imádkozzuk közösen a “Most segíts meg, Mária” imádságot. 
  5. Március 8-án kedden a szentmise után Bibliaóra, folytatjuk Mózes történetét. 
  6. Március 11-én, pénteken Bógár Zsolt káplán atya tartja a nagyböjti lelkigyakorlatos szentmisét, előtte 17:15-től gyóntatni fog. 
  7. Nagyböjtben a Monorita podcast csatornáin 10-15 perces beszélgetések hallgathatók meg a vasárnapi evangéliumról. A mai evangéliumi szakaszról négy fiatalunkkal beszélgetünk. A podcast elérhető: Apple podcast, Google podcast, Spotify podcast csatornáin. A keresőbe a Monorita szót írjuk be.  
  8. Megjelent a Magvetés nagyböjti száma. Itt minden plébániai alkalmat megtalálunk. Vendégink felsorolását, gyónási lehetőségek időpontjait és minden olyan programot, ami lelki előkészületünket segíti a következő hetekben. 
  9. A héten Dóka Tamás atya, pilisi plébános kórházba került. A helyettesítését Varga Sándor albertirsai plébánossal közösen látjuk el a felépüléséig. 
  10. Hétfőtől a maszkviselési kötelezettség megszűnik a templomokban is. 

SZENTMISÉK TEMPLOMAINKBAN 

“C” – NAGYBÖJT 1. VASÁRNAP 

HOL? MIKOR? SZÁNDÉK 
SZOMBAT – MÁRCIUS 5.   
NBT 18:00 (Urr)  
VASÁRNAP – MÁRCIUS 6.  
JSZK 08:00  (Gajdos)  
NBT 09:30 (Urr) + Bekker Zoltán 
MSZJ 11:00 (Kazi)  
PILIS 11:00 Ipoly helyettesít 
CFK 16:00 (Urr)  
NBT 18:00 (Fazakas)  

NAGYBOLDOGASSZONY TEMPLOM 

HÉTFŐ  07:00 (Urr) + szülők: + Ignác és + Rozália 
KEDD 18:00 (Urr) élő és elhunyt családtagokért 
SZERDA 07:00 (Urr) + szülők: + Ferenc és + Anna 
CSÜTÖRTÖK 07:00 (Fazakas)  
PÉNTEK 17:15 17:30 18:00 Vendég gyóntat Keresztút (Bógár Zsolt) + szülők: +Lajos és   + Ilona