Ezen a nyáron is folytattuk egyházközségi táborozási gyakorlatunkat. Táborainkon nagyon sok gyermek és fiatal vesz részt. Gyermek és ifjúsági pasztorációnk egyik legfontosabb részét képezik, ahol a résztvevők közösségi élményben részesülnek, valamint személyes Isten- és Egyház-tapasztalatot szerezhetnek. A monori Római Katolikus Egyházközség hittan táborát Felsőtárkányba, az Általános Iskolába szerveztük 2021.07.05 -07.10. között.

A táborban egyházközségünk 10-14 éves hittanos gyermekei, valamint az ifjúsági korosztály vett részt segítőként.

A tábor szervezésekor fontosnak tartottuk a közösség építését, hogy minden korosztály aktívan részt tudjon venni a programokon, egymást jobban megismerjék, egyénileg és csoportban is tudjanak dolgozni.
A programok változatosak voltak, szerveztünk ismerkedős, és kommunikációs játékokat. Sokat kirándultunk, különböző művészeti műhelyeket szerveztünk. Ezeken a cukrászat, sport, ének, dráma és a művészet témáját jártuk körbe.
A szervezett programokon kívül bőven hagytunk teret és időt a gyerekeknek a szabad játékra, ismerkedésre, pihenésre.

Hittan tábor lévén különösen fontos volt, hogy a gyermekekben a meglévő hit erősödjön az együtt töltött idő alatt. Minden nap szentmisén vettünk részt, közösen imádkoztunk az étkezések és elalvás előtt.
Ministráns szolgálatra is volt lehetőség a szentmiséken, többen szentgyónásukat is elvégezték a táborban. Szerveztünk Bibliai akadályversenyt, elmentünk Szarvaskőre, az ottani templomban szentmisén voltunk, és az egri Bazilikában is szentmisén, szentségimádáson tudtunk részt venni.

Két alkalommal voltunk Egerben, egyik alkalommal a szentmise után városvetélkedőt szerveztünk, ahol a gyerekek kisebb csoportokban fedezték fel Eger nevezetességeit. Másik alkalommal egész napos strandolás volt a program.

A különböző csoport feladatokat az ifjúsági hittanosok vezették, példát mutatva egymás elfogadásában, segítették a gyerekeket a feladatok megoldásában, egyben ők is fejlődtek a közösségi felelősségvállalásban kisebb társaikért.

Támogatást nyújtottunk a rászoruló családok gyermekeinek, hogy ők is részt vehessenek a táborban.

Felsőtárkányi hittan táborunk 2021-ben is sikeres volt, a gyerekek hitükben és a közösség összetartó erejében megerősödve, élményekkel gazdagodva mentek haza.

A hittan táborban 70 fő vett részt.