Az Egyházközség alapítványa a Turner Ferenc Alapítvány 2015 óta működik , melynek célja a monori Római Katolikus Egyházközség szociális-karitatív, keresztény közösségeinek építése, irányítása, fejlesztése, pasztorációs munka elősegítése, nagycsaládok, kallódó fiatalok anyagi támogatása, rászoruló gyermekek továbbtanulásának segítése, idősek támogatása.
Továbbá különböző kulturális rendezvények szervezése, sportolási lehetőség biztosítása, nyári táborok szervezése. A fiatalok szabad idejének hatékony-hasznos eltöltésére programok szervezése.
Sok önkéntes fiatal segíti alapítványunk munkáját céljaink elérésében.
Közösségünkbe sok olyan gyermek jár, akiknek szülei nem vallásgyakorlók, ezért az egyik legfontosabb feladat, hogy ezeket a gyerekeket bevezessük a keresztény életbe. Ez egy hosszú nevelési folyamat, ami sok munkát igényel. Közreműködésükkel feldolgoztunk több bibliai történetet, amelyekkel segítünk azoknak a fiataloknak és gyerekeknek, akik még nem találták meg az Istenhez vezető utat. Immár hagyománnyá vált, hogy Húsvétkor a város főterén előadjuk a Passiót, valamint Karácsonykor a betlehemi történetet. Többszöri próbálkozásra sem sikerült pályázati úton gépjárművet beszerezni a Közép-Magyarországi, fejlett régióba tartozás miatt. Sajnos az alapítvány költségvetése nem tette lehetővé egy kisbusz vásárlását.

Nyaranta öt tábort bonyolítunk le, -ebből kettő utazós -, igyekszünk minden évben más helyre menni, ezzel felfedezni országunk szépségeit. Az autóbuszok új súlykorlátozásai miatt csomagjaink egy részének szállítását is nekünk kell megoldani. Fontosnak tartjuk, hogy ez a költség a szülőknek ne okozzon nagy anyagi megterhelést gyermekeik nyári táboroztatására, így a táborköltséget igyekszünk alacsonyan tartani. A tábori kellékek és a csomagok szállítása egy-egy tábornál több százezer forint összegű is lehet, melyet autóbérléssel tudtunk megoldani.

A Magyarország Kormánya pályázati lehetősége kapcsán idén sikeresen beszereztünk egy kisbuszt, amelyet továbbiakban az alapító okiratban megjelölt céljainkra tudunk felhasználni.