2022 július első hetében szerveztük Bélapátfalván a hittanos utazós tábort, amelyen 90 fő vett részt. Csodálatos környezetben tölthettük a gyerekekkel, fiatalokkal ezt a pár napot.
Dániel próféta könyvének történetein keresztül mélyítettük el Istenbe vetett hitünket. Végig elmélkedtük a három ifjú történetét amikor tüzes kemencébe vetették őket és ők csak dicsérték az Istent. „Mert íme, a mi Istenünk, akit tisztelünk, ki tud ragadni minket az égő tüzes kemencéből és ki tud szabadítani minket.” Dán. 3, 17.
Beszélgettünk a közös ima erejéről és gyakoroltuk is. A mi életünkben is előfordul, hogy olyan helyzetbe kerülünk amikor csak Isten segítségére támaszkodhatunk, de ha bízunk benne Ő ki tud menteni minket a szorongattatásból. Dánielt az oroszlánok vermébe vetették, mert a király szolgái a „szatrapák” megvádolták őt.

Isten, Dániel életében is csodát tett és a király szolgái megszégyenültek. Amit megértettük, hogy Isten mellett a végsőkig ki kell tartani, mert az igazakat megmenti. Természetesen ez ma is igy történik velünk.

A táborban változatos programokon vehettek részt a fiatalok, kirándultunk Szilvásváradra, megismertük Bélapátfalva környezetét. Nagyon fontos, hogy a fiatalok megismerjék hazánk szép tájait és ezen keresztül is felfedezzék Isten szeretetét. Noszvajra is ellátogattunk. A sport és csoport játék is fontos szerepet játszott a tábor lakok életében. Nagyobb fiatalok voltak a segítők, akik odaadóan szolgálták a fiatalabb generációt. Köszönjük mindenki segítségét és támogatását!

A tábort Magyarország Kormánya 400.000 forint, vissza nem térítendő támogatással segítette ebben az évben is!